Merdiven altı zayıflama iğnelerindeki kontrolsüz tehlike

Zayıflama İğneleri Kontrolsüz Kullanım Tehlikesi ile Karşı Karşıya

Diyabetle mücadele ve obezite tedavisinde kullanılan zayıflama iğneleri, yan etkilere yol açabilir. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Gönen, bu iğnelerin merdiven altı satışının artış gösterdiğini belirtti. Soğuk zincirde muhafaza edilmesi gereken bu iğnelerin kontrolsüz kullanımının sağlık risklerini beraberinde getirdiğini ifade etti.

Zayıflama İğneleri Sağlık Tehlikelerine Davetiye Çıkarıyor

‘Zayıflama iğneleri’ olarak bilinen GLP-1 reseptör agonistleri, doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Ancak, bu iğneler reçetesiz ve denetimsiz bir şekilde kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Prof. Dr. Sait Gönen, zayıflama iğnelerinin kontrolsüz kullanımının kalp krizinden böbrek yetmezliğine kadar birçok sağlık riskini beraberinde getirebileceğine dikkat çekti.

“Zayıflama İğneleri Sihirli Değil”

Prof. Dr. Gönen, obeziteyle mücadelede zayıflama iğnelerinin tek başına yeterli olmadığını ve metabolizmayı yavaşlatan nedenlerin araştırılması gerektiğini vurguladı. Kozmetik amaçla değil, sağlık amaçlı kullanılması gereken bu iğnelerin doktor kontrolünde kullanılması önem taşımaktadır.

Kara Borsa Satışı Artıyor

Merdiven altı satışlarının ABD’de olduğu gibi ülkemizde de artış gösterdiğini belirten Prof. Dr. Gönen, zayıflama iğnelerinin bilinçsizce kullanımının sağlık risklerini artırdığını ifade etti. Bu iğnelerin doktorlar tarafından önerilmediği sürece kullanılmaması gerektiğine dikkat çekti.

“Hekimler ve Hastalar Dikkatli Olmalı”

Kilo verme endişesiyle hekime başvuran hastaların, zayıflama iğnelerinin yan etkileri konusunda bilinçlenmeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Gönen, bu iğnelerin kozmetik amacıyla değil, sağlık amacıyla kullanılması gerektiğini vurguladı.

“Sağlık Bakanlığı’nın Yeterli Adımı Yok”

Prof. Dr. Sait Gönen, Sağlık Bakanlığı’nın obeziteyle mücadele konusundaki adımlarını destekledi ancak bu adımların yeterli olmadığını belirtti. Beden kitle indeksi konusundaki uygulamanın yanında, yaşam tarzı değişikliklerine odaklanılması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Gençleşme vaadiyle gelen büyük tehlike! Hormonları mahvediyor, sakın yüze sürmeyin

Sosyal medyada yaygınlaşan tehlikeli bir güzellik trendi, kadın sağlığını riske atıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, östrojen içerikli vajinal kremlerin yüz bölgesine uygulanmasının ciddi hormonal dengesizliklere ve uzun vadede kanser riskine yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Dr. Mehmet Fatih Baltacı Yaşamını Yitirdi

Dr. Mehmet Fatih Baltacı, katıldığı bir düğünde duvar çökmesi sonucu yaşamını yitirdi. 

İlaçtan daha etkili üç güç: Empati, bilgi, destek!

Doç. Dr. Ayşegül Koç, şizofreni tedavisinde toplumsal önyargıların kırılması, empati kurulması ve sosyal desteğin en az ilaç tedavisi kadar hatta daha fazla önem taşıdığını vurguladı. Medyanın sansasyonel dil yerine insani ve bilinçli bir yaklaşım benimsemesi gerektiğinin altını çizdi.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.