Google’ın Project Gameface eller serbest ‘fare’si Android’de kullanıma sunuldu

Şirket geçen yılki Google I/O geliştirici konferansında, kullanıcıların bilgisayarın imlecini baş hareketleri ve yüz hareketleriyle kontrol etmelerine olanak tanıyan eller serbest oyun “faresi” Project Gameface‘i tanıtmıştı. Bu yıl Google, Project Gameface için daha fazla kodu açık kaynaklı hale getirdiğini ve geliştiricilerin teknolojiyi kullanabilecek Android uygulamaları oluşturmasına olanak tanıdığını duyurdu.

Araç, sanal bir imleci kontrol etmek için kullanılabilen yüz ifadelerini ve baş hareketlerini izlemek için telefonun ön kamerasını kullanıyor. Örneğin bir kullanıcı ekrandaki öğeleri “seçmek” için gülümseyebilir veya bir Android telefonun ana ekranına dönmek için sol kaşını kaldırabilir. Ayrıca kullanıcılar her ifade için eşikler veya hareket boyutları ayarlayabilir, böylece belirli bir fare eylemini tetiklemek için ifadelerinin ne kadar belirgin olması gerektiğini kontrol edebilirler.

Google’ın Project Gameface eller serbest ‘fare’si Android’de kullanıma sunuldu

Şirket Project Gameface‘i kasları zayıflatan bir hastalığa sahip oyun yayıncısı Lance Carr ile geliştirdi. Carr, bir yangın evini ve pahalı ekipmanlarını yok etmeden önce oyun oynamak için kafa hareketlerini takip eden bir fare kullanıyordu. Project Gameface’in ilk sürümü oyun oynamaya odaklanıyordu ve yüz ifadelerini tespit etmek için bir web kamerası kullanıyordu; ancak Google, bunun birçok başka potansiyel kullanıma sahip olduğunu başından beri biliyordu.

Aracın Android lansmanı için Google, engelli kişileri destekleyen Incluzza adlı Hintli bir kuruluşla işbirliği yaptı. Ortaklık, şirkete Project Gameface‘in engelli kişilerin eğitimlerini ilerletmelerine, arkadaşlarıyla ve aileleriyle daha kolay iletişim kurmalarına ve çevrimiçi iş bulmalarına nasıl yardımcı olabileceğini öğrenme şansı verdi. Google, projenin açık kaynak kodunu GitHub’da yayınladı ve daha fazla geliştiricinin “yeni deneyimler oluşturmak için bundan yararlanmaya” karar vermesini umuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir