AB, Rusya’ya yönelik 17. yaptırım paketini onayladı

AB, Rusya’ya Yönelik 17. Yaptırım Paketini Onayladı

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, Rusya’nın petrol taşıdığı gölge filosunda yer alan 200’e yakın tankeri hedef alan 17. yaptırım paketine onay verdi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, AB ülkelerin dışişleri bakanlarının Brüksel’de gerçekleştirdiği toplantı sırasında alınan kararlara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Kallas, AB’nin Rusya’ya karşı aldığı 17. yaptırım paketini onayladığını duyurdu. Paket, Rusya’nın gölge filosundaki yaklaşık 200 gemiyi hedef alıyor.

17. Yaptırım Paketinde Neler Var?

Hibrit tehditlere karşı alınan yeni önlemlere ek olarak Rusya’ya karşı daha sert yaptırımlar da gündemde. Kallas, “Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar üzerinde çalışılıyor.” açıklamasında bulundu.

Kallas, Rusya’nın savaşı uzatması halinde, karşılık olarak daha sert adımlar atacaklarını belirtti.

Yeni yaptırımlar kapsamında, Rusya’nın petrol ihracatındaki kısıtlamaları aşmak için kullandığı yaklaşık 200 tanker kara listeye alınacak. Ayrıca, Rus savunma sektörüne mal tedarik eden bazı üçüncü ülke şirketleri ile birçok birey ve kurum AB yaptırım listesine dahil edilecek.

AB, daha önce Rusya’ya karşı 16 yaptırım paketini yürürlüğe koymuştu.

Rusya’ya karşı alınan yaptırımlar arasında ticaret, finans, petrol ve kömür dahil olmak üzere enerji, sanayi, teknoloji, ulaşım, çift kullanımlı ve lüks ürünler ile altın ve elması kapsayan geniş kapsamlı kısıtlamalar yer alıyor.

Deniz yoluyla taşınan ham petrol ve bazı petrol ürünlerinin AB’ye gönderilmesine yasak getirilirken, bazı Rus bankalarının uluslararası ödeme sistemi SWIFT’ten çıkarılması ve birçok yayın kuruluşunun faaliyetlerinin askıya alınması da yaptırımlar arasında yer alıyor.

AB’nin yaptırım listesinde 2 binden fazla kişi ve kurum bulunmaktadır.

Related Posts

Finlandiya’da yeni enflasyon oranları yüzleri güldürdü

Finlandiya İstatistik Kurumu verilerine göre, Haziran ayında yıllık enflasyon oranı yüzde 0,2’ye düştü. Bu, geçen dört ay boyunca yüzde 0,5 seviyesinde seyreden enflasyonun önemli oranda yavaşladığını gösteriyor. Özellikle gıda ve alkolsüz …

KDV’nin kaldırılması için Meclis’e kanun teklifi verildi

Çiftçilerin üretim maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini ve en azından vergilerde kolaylık gösterilmesi gerektiği ifade eden CHP Niğde Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, tarımsal sulama faaliyetlerinde …

Piyasalar haftayı artıda kapattı: Borsa, altın ve dolar yükselişte

Piyasalarda bu hafta ralli hakimdi. Borsa İstanbul’da hisse senetleri, gram altın ve döviz kurları haftayı yükselişle tamamladı. En çok kazandıran yatırım aracı ise borsa yatırım fonları oldu.

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla bir araya geldi: Kırgınlıklar azaldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da bir araya geldiği yatırımcılara kur korumalı mevduattan çıkış sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, “Mayıs ayı başından itibaren artış gösteren rezervlerle birlikte rezerv yeterliliği sağlanmış ve Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

AYSAD Başkanı Sait Salıcı: Sanayicimizin dayanacak gücü kalmadı

Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) tarafından İzmir’de düzenlenen “Adım Adım Dönüşüm” başlıklı panelde konuşan AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Salıcı, sektörün zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Yaklaşık 2,5 yıldır sektör hiç olmadığı kadar zorluklar içerisinde” dedi.

Türkiye otomotiv sektörü yılın ilk yarısında tarihi rekor kırdı

Otomotiv sektörü, bu yılın ocak-haziran döneminde 19 milyar 986 milyon 716 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ilk 6 aylık ihracatına imza atarken, sektörün toplam ihracattaki payı da yüzde 15,2 olarak hesaplandı.