Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye-Libya İş Toplantısına başkanlık etti

Türkiye-Libya İş Toplantısında İşbirliği Adımları Atıldı

Türkiye’nin Trablus Büyükelçisi Uğur Bolat ve Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Muhammed Huveyc, Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı binasındaki görüşmelerin ardından başkent Trablus’ta Türkiye-Libya İş Toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıya çok sayıda Türk ve Libyalı iş insanı ve yetkili katıldı.

Her iki tarafın yüksek katılımı, ziyaretin Libya tarafından ne kadar önemsendiğini gösteriyor. Bolat, “Türkiye ve Libya arasında tarihsel bir kardeşlik ve iş birliği bulunmaktadır. Müteahhitlik sektöründen ticarete kadar uzanan iş birliği, uzun yıllardır devam etmektedir.” dedi.

Bakan Bolat, Türk müteahhitlik sektörünün Libya’da geliştiğinin altını çizdi:

“Libya, Türk müteahhitlik sektörü için önemli bir pazardır. Bu ülke sayesinde müteahhitlerimiz dünyaya açılmıştır. Bu durum Türkiye-Libya ilişkilerini güçlendirmiş ve Libya’nın ekonomik kalkınmasına katkı sağlamıştır.”

Bolat, Libya’daki temasları kapsamında Başbakan Abdulhamid Dibeybe ve Merkez Bankası Başkanı Naci İsa ile görüştüklerini belirtti.

Dibeybe, ilişkilerin geliştirilmesi konusunda cesaretlendirici açıklamalarda bulundu.

Bolat, Başbakan Dibeybe ile yapılan görüşmede üzerinde anlaşılan konuları aktardıklarını ve Dibeybe’nin Türkiye-Libya ilişkilerini daha ileri seviyelere taşıma konusunda cesaretlendirici bir konuşma yaptığını ifade etti.

Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Huveyc de, Dibeybe’nin Bolat ve kendisini kabulü sırasında imzalanan mutabakat zaptlarının hayata geçirilmesi konusunu ele aldıklarını vurguladı.

Huveyc, toplantıda şunları paylaştı:

“Yatırımların ve serbest ticaretin önündeki engellerin kaldırılması konusunda anlaştık. Ayrıca Merkez Bankası yetkilileri ile de iş birliği içinde olacağız.”

Toplantının ardından, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet İhracatı Genel Müdürü Tarık Sönmez ve Libya Ekonomi Bakan Yardımcısı Süheyl Ebu Şeyha, 2020 Ağustos ayında imzalanan mutabakat zaptının yeni metnini imzaladılar.

Twitter’da Paylaş

Related Posts

Altın yatırımcısına ‘Cuma günü’ uyarısı: Her şey değişebilir

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, cuma günü açıklanacak verilerin piyasalarda dengelerin değişmesine neden olabileceğini belirterek yatırımcıları uyardı. Memiş, piyasaların haftanın son işlem gününe kadar sakin bir seyir izlemesini beklediğini ifade etti.

Üretici ve market arasındaki fiyat farkı zirveye ulaşıyor: Karnabahar ve havuçta yüzde 43 artış

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisanda markette 39 ürünün 28’inde fiyat artışı, 11’inde fiyat azalışı görüldüğünü belirtti.

Alman şirketlerde belirsizlik yükseldi

Almanya’daki şirketlerin ‘ekonomik belirsizlik’ nedeniyle işlerine yönelik gelişmeleri tahmin etmekte giderek daha fazla zorlandığı bildirildi.

Avrupa Birliği ülkelerinden Schengen duvarı: Vize alma süreci gittikçe zorlaşıyor!

Avrupa ile yaşanan vize sorunu giderek derinleşiyor. Türk iş dünyası, ticari verilerini paylaşmaya zorlanırken, maliyeti yüksek olan bu başvurular otomatik olarak reddediliyor.

Bakan Şimşek, ABD temaslarını değerlendirdi: Türkiye’ye ilgi çok yoğun

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için gittiği ABD’de bir haftada 60’tan fazla toplantı yaptığını bildirdi.

Örtü altı domateste hasatta sona yaklaşıldı

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’de soğuk havalarda alınan tedbirler sayesinde kurtarılan örtü altı domateste hasat sürüyor. Sona yaklaşılan örtü altı üretimin büyük oranda zarar görmeden devam etmesi nedeniyle bahçede domatesin fiyatı 22-25 TL bandında olduğu belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir